Přihlásit

V Pežgovském lese řádí pytláci (Frýdecko-místecký a třinecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Havířov, Orlová
Taková akce se na Karvinsku ještě nekonala. Policisté se tentokrát zaměřili na pytláky, kteří řádí v lesích mezi Havířovem, Šenovem, Petřvaldem a Orlovou. Rozsáhlou oblast si ve čtvrtek večer rozdělilo zhruba 40 policistů. Ti neprocházeli husté lesy, ale soustředili se na kontrolu vozidel, která projížděla méně frekventovanými silnicemi, zpravidla vedoucími právě přes některý z lesů. Jedna hlídka používala termokameru, další dalekohledy s nočním viděním. V lesích byli také myslivci.
"Máme informace od myslivců, kteří při noční čekané na posedech zaznamenali střelbu. Jeden dokonce viděl lesem projíždět terénní vozidlo a náhodnou palbu. Ve stejné lokalitě jsme před časem zaznamenali kladení pytláckých želez," vysvětlil šéf havířovských strážníků Bohuslav Muras, který je současně členem havířovského a šenovského mysliveckého sdružení.
Akce se účastnili policisté a strážníci z Havířova a Orlové a také policisté z Inspektorátu cizinecké policie Chotěbuz.

Až pět let arestu
"Podle informací členů Myslivecké stráže ČR se v lesích pohybují osoby, které střílí z jedoucích terénních vozidel na zvěř. V době od 22 do 1 hodiny proto policisté a strážníci zkontrolovali 27 vozidel a pět pěších osob. Odhalen nebyl žádný trestný čin pytláctví," uvedla okresní policejní mluvčí Zlatuše Viačková.
U projíždějících vozidel policisté prověřili dokumenty řidiče i auta a zkontrolovali obsah zavazadlového prostoru, zda v něm není převážena zvěřina nebo zbraně.
Řidiči byli většinou zaskočeni kontrolou v takových lokalitách. "Pokud by se snad u někoho podařilo pytláctví prokázat, hrozil by mu až pětiletý trest vězení," řekl přímo na místě okresní policejní mluvčí Jaroslav Kus.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.