Přihlásit

Na tradiční výstavě v Litoměřicích se představí tři tisíce psů (Ústecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Přihlášeno je bezmála 3 tisíce psů od 2,5 tisíce vystavovatelů z České republiky a řady evropských států," řekl na včerejší tiskové konferenci v Ústí nad Labem ředitel výstavy Josef Němec. Mezinárodní bude i posuzovatelský sbor, vedle českých budou psy posuzovat i rozhodčí slovenští, němečtí, srbští a polští.
V sobotu budou vystavováni pastevečtí a honáčtí psi, teriéři, jezevčíci, honiči, barváři a příbuzná plemena, ohaři, retrívři, slídiči, vodní psi a chrti. Dále se uskuteční přehlídka národních plemen a také Evropská výstava šarplaninců. V neděli pak nastoupí pinčové, knírači, molossové, švýcarští salašničtí psi, špicové, společenští a doprovodní psi.
"Celkem budou moci návštěvníci po oba výstavní dny spatřit 260 různých plemen psů," poznamenal člen výstavního výboru Jan Hohenbergr. Vstupné činí 60 korun pro dospělé a 30 zaplatí děti a důchodci.
Výstavy psů v Litoměřicích, jejichž pořadatelem je tamější Kynologický spolek, mají dlouholetou tradici. Nejdříve šlo o místní, okresní a krajské akce, pak národní a nakonec i mezinárodní, ta nynější už bude desátá. Jejím cílem je především vzájemné porovnání chovatelských výsledků, prezentace práce chovatelů a v neposlední řadě propagace chovu psů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.