Přihlásit

Pod koly automobilů v Sedlištích skončily desítky srn (Frýdecko-místecký a třinecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sedliště
Automobily v Sedlištích během minulého roku srazily téměř stejné množství srnčí zvěře, kolik jí odlovili samotní myslivci. Tato šokující skutečnost jednoznačně vyplývá ze statistiky mysliveckého sdružení Sedliště Frýdek.
Dalším překvapením je také celkem neobvyklý odlov psíka mývalovitého.
Během loňského roku myslivci v Sedlištích odlovili 35 kusů srnčí zvěře a dalších 33 kusů srazila auta. Dopravní nehoda má na svědomí i život jednoho "divočáka", dalších 9 kusů černé zvěře pak ulovili myslivci.
Kromě toho na honech odlovili 64 kusů zajíců, 53 kusů bažantů a 62 kusů kachen. Myslivci mimoto musejí v revíru také udržovat rovnováhu odlovem škodné. Vloni střelili 23 lišek, 15 kun a jednoho psíka mývalovitého.
Myslivecké sdružení Sedliště Frýdek má pronajatou honitbu od honebního společenstva Sedliště-Frýdek o výměře 1077 hektarů. Z této plochy je 690 hektarů zemědělské půdy, 320 hektarů lesa, 3 hektary vodní plochy a 64 hektarů ostatních ploch. Myslivecké sdružení má 20 členů a k tomu dva čestné členy, devět loveckých hostů a jednoho adepta.
"Jedním z důležitých úkolů myslivců je i ochrana přírody a chráněných živočichů. K tomu, aby ochrana přírody byla co nejúčinnější, však potřebujeme i spolupráci místních obyvatel. Velmi bychom uvítali, kdyby lidé mysliveckému sdružení nahlásili jakoukoliv podezřelou činnost osob v revíru a stejně tak i číslo SPZ aut, která se pohybují ve volné přírodě nebo na polních cestách," podotkl předseda Mysliveckého sdružení Sedliště-Frýdek Robert Kostka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.