Přihlásit

Myslivec tvrdí, že Lesy ČR chtěly udělat z honitby "jatka" (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nyní ale dostali výpověď kvůli údajným pochybením, které při její správě udělali. Vejprtští myslivci nesouhlasí, jsou přesvědčeni, že o území pro chov a lov má zájem nějaký soukromý subjekt a chtějí se obrátit na soud. "Poslední dva roky pozoruji skrytý nátlak, abychom honitbu opustili. Jsem přesvědčený, že ji Lesy ČR pro někoho potřebují jako protislužbu. Proto nás kontrolují a dávají nesmyslné plány odlovu, které nejdou splnit, abychom tak porušili smlouvu a dostali výpověď," uvedl Zbyněk Ledvinka, předseda mysliveckého sdružení. "Sdružení funguje čtyřicet let. Jsou tu myslivci, kterým je sedmdesát a tohle je pro ně celý život a o něj mají najednou přijít. Nechci to tak nechat, rozhodl jsem se obrátit na soud," dodal Ledvinka.
Podle krajského vedení státního podniku Lesy ČR je výpověď v pořádku. Tvrdí, že vejprtští myslivci nedodržují předepsané odlovy a tím jen za uplynulou sezonu způsobili škody na lesním porostu za 600 tisíc korun. "Sdružení opakovaně neplnilo plány lovu, který byl stanoven podle zákona o myslivosti. Tedy zejména na základě škod způsobených zvěří na ekosystému, dále na základě pobytových znaků zvěře, například stop či pozorování revírníka," napsal Michal Kačena, mluvčí Lesů ČR.
"Odlovy se chystají podle vyhlášky, po nás chtějí dvojnásobek. Tolik zvěře tu není a střílet v takovém množství, to by byla jatka," oponuje Ledvinka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.