Přihlásit

Po opatovické obůrce se prohání dvanáct daňků (Kolínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pokud ale nejste zdatní a vytrvalí milovníci lesa, můžete daňky vidět i chované uměle v oborách. V našem okrese je několik chovatelů této zvěře. Navštívili jsme jednoho z nich. "Příroda a myslivost byly mým koníček už od dětství. Tudíž jsem si chovem daňků splnil své dětské přání," říká třiatřicetiletý Pavel Papcun z Opatovic. S chovem začal před pěti lety koupí dvou daněl. Později k nim přibyl statný, téměř stokilový daněk. Nyní je stádo dvanáctičlenné, z toho jsou čtyři letos narozená krásně puntíkovaná mláďata. Zajímavostí těchto zvířat je, že své dominantní puntíky mají jen v létě, v zimě se zbarvují do hněda. Tak si s prohlídkou pospěšte.
K našemu překvapení jsme v maličké vesničce Opatovice nespatřili jen daňčí rodinku, hned opodál jiný místní chovatel vlastní obůrku s 10 muflony.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.