Přihlásit

Františkovy Lázně hostily sokolníky s orly (Chebský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Sraz byl s mezinárodní účastí a konal se například lov srnčí za pomoci orlů," přiblížil program Miroslav Rezek z Mariánských Lázní.
Původní historická definice sokolnictví zní, že je to umění cvičit a využívat k lovu dravé ptáky. "Novodobá definice se rozšiřuje do nových oborů jako je aktivní ochrana přírody, vzdělání společnosti a ochrana sekundárních hospodářských a civilizačních potřeb společnosti. Lov zvěře pomocí dravých ptáků jak byl chápán historicky má již dnes význam především pro zachování tisíce let trvajícího kulturního dědictví lidstva," uvádí se na stránkách klubu sokolníků. Klub sokolníků ČMMJ sdružuje aktivní sokolníky Čech, Moravy a Slezka. Je jedinou sokolnickou organizací v České republice a patří k největším na světě. Mezi členy je i řada chovatelů, část odchovaných mláďat používají k sokolnictví, významný počet mladých dravců ale pouští do přírody.
"Ještě jsem neměl příležitost vidět dravého ptáka v akci," poznamenal Cheban Tomáš Dlouhý. "Obdivoval jsem je maximálně v ZOO," uvedl. "Musím se ale přiznat, že tyto ptáky pořádně neznám," smál se.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.