Přihlásit

Pytlák, který v břevnické oboře odstřelil jelena, trestu stále uniká (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Policie nás písemně informovala, že případ odložila," uvedl Jiří Krpálek, jednatel pohledské společnosti Zempol, která jelení a dančí oboru v Břevnici vlastní.
Také tisková mluvčí havlíčkobrodské policie Jana Mazourová Deníku sdělila, že vyšetřování uvedeného případu pytláctví už skutečně skončilo.

Statisícová hodnota
Chovná, ale i trofejní hodnota zastřeleného jelena, šlo konkrétně o sedmiletého čtyřiadvacateráka, který byl ve výborné fyzické a zdravotní kondici, a čekaly ho ještě minimálně dva nebo tři reprodukční roky, byla vyčíslena na tři sta tisíc korun.
"Jen hodnota samotné jelení trofeje byla vyjádřena sumou jednoho sta tisíce korun," upřesnil Krpálek. "Pytlák vystřelil dvě rány z kulovnice. Jedna střela prošla tělem zvířete ven a druhá, kterou kus namístě dostřelil, zůstala uvnitř. Přesto jsme ji tehdy nenašli. Ten člověk ji s největší pravděpodobností nožem vyřízl," připomněl událost Krpálek.

Torzo těla zůstalo na místě
Dodal, že pytlák po odstřelu odřízl od těla hlavu s parožím a také deku. Tedy část kůže se srstí kolem krku. Torzo jelena zanechal na místě.
Pytlák, nebo pytláci zaútočili na břevnickou farmu společnosti Zempol Pohled vůbec poprvé.
"Zatím se nám to ještě nestalo, a to farmu provozujeme od roku 2003," konstatoval Krpálek. Na otázku, jestli od té doby zaútočili pytláci na zvěř v jejich oboře znovu, odpověděl, že ne.
Kriminalista, se kterým Deník o případu hovořil, připustil, že vyšetřování případů pytláctví obecně je velmi obtížné.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.