Přihlásit

V sobotu se bude na Bramberku jarně střílet (Liberecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Jarního střílení - veřejného závodu, se však může zúčastnit každý, kdo je držitelem zbrojního průkazu pro lovecké, popřípadě sportovní účely," upozornil za organizátory Miroslav Dostál. Pro vítěze okresního přeboru je připraven pohár předsedy OMS Jablonec.
Myslivecké sdružení Nisa provozuje střelnici na Bramberku od 80. let, avšak její historie sahá až do 30. let minulého století. Od šedesátých let bohužel chátrala a teprve začátkem 80. let byla zásluhou členů, nově vzniklého mysliveckého sdružení Nisa, postupně rekonstruována.
"Střelnice Bramberk se svojí dlouholetou historií řadí mezi nejstarší střelnice Libereckého kraje," poznamenal Dostál.
Na střelnici jsou k dispozici tato střeliště: broková baterie s 15 vrhačkami, zajíc na průseku a kulové střeliště pro střelbu z malorážek a krátkých zbraní. "Je zde i možnost střelby z perkusních zbraní," doplnil Dostál.
Na Bramberku se kromě Jarního střílení pořádají ještě dva další veřejné závody: Jizerský pohár a Václavské střílení. Dále zde provádí výcvik ve střelbě, praktické zkoušky pro získání zbrojního průkazu a cvičné střelby jednotlivců a skupin.
Střelnice Bramberk se nachází asi 150 metrů od stejnojmenné rozhledny nad Horním Maxovem. Rozhledna je zakreslena na podrobnějších mapách. "Neváhejte a přijďte se podívat na atraktivní závody, začínáme již v půl osmé ráno," dodal Dostál.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.