Přihlásit

R55 povede pod zemí. Kvůli ptactvu (Slovácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ochranářské sdružení Děti Země řadu let usilovalo o odklonění trasy mimo ptačí území. Hnutí se totiž obávalo, že stavební práce i provoz na silnici budou mít negativní vliv na tamní faunu a flóru. Ministerští úředníci však stanovili řadu podmínek, které se týkají stavby i provozu nové trasy, a zvolili variantu cesty se dvěma novými tunely pod ptačí zónou.
V lokalitě se nachází přibližně dvě stě čtyřicet druhů ptáků. Je domovem například pro skřivany lesní, strakapoudy, lelky lesní, čápy bílé a další.
Chráněným územím má vést bezmála jedenáct kilometrů dálnice. Dva tunely, které budou její součástí, by měly zajistit průjezd podzemním úsekem. Část silnice vedená na povrchu by měla být vybavena protihlukovými stěnami. Datum zahájení stavby prozatím nepadlo, protože na výstavbu finančně náročné stavby v současné době chybí peníze. Záměry na stavbu komunikace existují už dvacet let.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.