Přihlásit

Vymyslete nejlepší vychytávku posedu (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

PLZEŇ
Plzeňská skupina mladých umělců Posedlí, která loni upozornila na posedy jako na zdroj inspirace v designu a architektuře, vyhlásila soutěž o co "nejlepší vychytávku na posed".
V prostorách takzvané Hemžící zastávky, otevřeného kulturního prostoru na nádraží Jižní předměstí, stojí do 30. dubna pravý nefalšovaný posed. Návštěvníci budou mít možnost vyzdobit ho čímkoli, o čem si myslí, že by mohlo myslivci zpříjemnit pozorování zvěře. Své zlepšováky mohou vyfotit a nahrát na facebookové stránky skupiny http://www.facebook. com/posedli nebo poslat na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Tvůrce nejoriginálnějšího nápadu získá knihu Posedy s podpisy všech autorů. "V interiérech posedů je možné setkat se téměř s čímkoli. Lidská vynalézavost je nekonečná. Chceme dát návštěvníkům prostor, aby si vyzkoušeli práci myslivce designéra," vysvětluje jeden ze zakladatelů skupiny, grafický designér Jaroslav Mašek.
Soutěž probíhá v rámci výstavy současného výtvarného umění Art Buffé, jehož pilotní ročník je inspirován tématem lesa, trampů a zálesáctví.
Skupina Posedlých symbolicky uvedla posed do českého designu a architektury. Na pražském Designbloku představili její členové knihu Posedy, která jako vůbec první mapuje kulturu posedů v -Čechách. Za svůj počin byli nominováni na ceny Czech Grand Design 2010.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.