Přihlásit

Strunkovičtí staví střelnici na místě, kde jim jí vzala voda (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Střelnici postrádají střelci i myslivci už devět let. Dočkají se na konci letošního listopadu

Strunkovice nad Blanicí
Střelci a myslivci v městysi se na sklonku letošního podzimu dočkají. Po devíti letech konečně znovu nebudou muset jezdit trénovat či zastřelovat své zbraně daleko mimo městys. Jeho vedení totiž odsouhlasilo stavbu nové střelnice, která před nedávnem začala. Tu starou jim před devíti lety vzala voda při katastrofální povodni, která se černým písmem zapsala do života mnoha lidí na jihu Čech. Střelecký klub od té doby neměl kde trénovat.
"Je to k ničemu, když máme zbraně, ale zastřílet si jít nemůžeme. Jezdíme samozřejmě občas třeba na střelnici do Prachatic, ale přeci jen je to trochu z ruky. Rozhodnutí městyse proto velice vítáme a opravdu se na novou střelnici těšíme," komentoval záměr městyse předseda zdejšího Sdružení sportovních aktivit Šumava Andrej Brosz s tím, že střelnice měla ve Strunkovicích více než dvacetiletou tradici.
"Náš klub měl i dobré výsledky, na které bychom chtěli po této dlouhé nucené pauze navázat. Samozřejmě se chceme věnovat i výchově mládeže, na což by měla být nová střelnice také uzpůsobena. Využívat by jí měli i myslivci, ještě se ale neví, zda bude dostatek financí na všechny náležité prvky. Každopádně by měla být střelnice zařízena na používání malorážek a velkorážních pistolí," doplnil předseda organizace, která si bude střelnici od městyse pronajímat a bude jejím provozovatelem.
Zájem o opětovné vybudování střelnice mají místní už dlouhá léta. Dlouhou dobu se ale nedařilo sehnat z dotačních titulů potřebné finance. Práce tak začaly až letos.
"Cenu investice stanovila dodavatelská firma na zhruba dva miliony sedm set třicet tisíc korun s tím, že práce by měly být dokončeny na konci listopadu. Naším záměrem je dobudovat areál tak, aby odpovídal stavu před ničivou povodní. To by se konečně v letošním roce mělo podařit," uvedl strunkovický místostarosta Rudolf Toušek. Narážel přitom na fakt, že střelnice bude nově vybudována na stejném místě, kde tu starou povodeň zničila.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.