Přihlásit

Lov jak ve středověku: Bachyni plnou selat zastřelil pytlák kuší! (Ústecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zvíře umíralo ve vodě možná celý den

České Zlatníky
Krutou smrt připravil neznámý pytlák březí bachyni. Postřelil ji šípem z kuše. Zvíře útok přežilo a v bolestech umíralo celý den. Nakonec skonalo v potoce, kam se přišlo zchladit. Případ má na stole policie.
Sedmdesátikilového divočáka smrtelně postřelil neznámý pytlák minulý týden u obce České Zlatníky na Mostecku. Se šípem zabodnutým v boku se bachyni podařilo utéct. Skonala až v potoce Bělá. "Odhadl bych, že bachyně žila ještě nejméně den. Do vody se šla zchladit zřejmě proto, že dostala horkost," řekl předseda Mysliveckého sdružení České Zlatníky Jan Houdek. Podle něj bylo zvíře zabito šípem z profesionální kuše, nestřílel po něm tedy žádný amatér, ale nejspíše dobře vybavený pytlák.
"Nikdy jsem se tady s ničím podobným nesetkal. Je to hrozný. Lidi se dovolí čím dál tím víc. Nemají žádné hranice," komentoval smutný případ pytláctví Houdek.
Policie po pachateli pátrá. Jako důkaz má šíp z mrtvého zvířete. Případ zatím vyšetřuje, vzhledem k nízké škodě, jen jako přestupek proti majetku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.