Přihlásit

Přerovské výstaviště hostí novou akci: Hanácký myslivec (Přerovský a hranický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přerov
Trubače, sokolníky, ale i ukázky vábení či tematickou expozici s vycpanými zvířaty můžou spatřit návštěvníci, kteří zavítají v sobotu 16. června na přerovské výstaviště. Akce s názvem "Hanácký Myslivec" se stane letošní novinkou na tradiční výstavě Postav dům, zařiď byt. Akce se koná v době od 9 do 18 hodin.
"Myslivost je zálibou, které se na Hané věnuje přes pět tisíc lidí. Výstaviště tedy svou polohou a vybavením poskytuje dobrou příležitost pro její prezentaci," uvedl za pořadatele Daniel Vaverka.
Cílem projektu je umožnit setkání myslivců na výstavní víkendové akci v rozsahu přesahujícím akce pořádané jednotlivými organizacemi. "Chceme představit myslivost širší veřejnosti nejen jako hobby, ale i jako specifický společenský a kulturní fenomén. Tomu napovídá i nedávné zařazení myslivosti do nehmotného kulturního dědictví České republiky," dodal. "Hanácký Myslivec" bude mít několik částí. Naučná a okrasná se uvede aranžovanou tematickou expozicí s přírodními prvky, vycpanými zvířaty, fotografiemi či trofejemi. Výstavní část představí expozice firem s výrobky a službami pro myslivost. Atraktivní pro návštěvníky je i komentovaný doprovodný program, ve kterém se představí trubači a sokolníci. Lidé budou moci zhlédnout také předvádění vábení a přehlídku psů. Chybět nebude ani oblíbené "krmeliště", tedy občerstvení se zvěřinovými specialitami.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.