Přihlásit

PAP: Lední medvědi z varšavské zoo vyrazí v úterý do Prahy (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lední medvědi Aleut a Gregor z varšavské zoologické zahrady v úterý odcestují do Prahy. Informovala o tom včera polská tisková agentura PAP. Oba medvědi jsou dvojčata a pobyt v Praze je pro ně zřejmě jedinou šancí na rozmnožení, protože ve Varšavě nemají vhodné podmínky, řekl agentuře šéf varšavské zoo Andrzej Kruszewicz.

„Rozhodnutí poslat lední medvědy do pražské zoo přijala varšavská zoo v dohodě s koordinátorem druhu z Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA),“ řekl Kruszewicz. „Dvojčata nejprve zůstanou v Praze, kde později zřejmě zůstane jeden medvěd, zatímco druhý pravděpodobně bude poslán jinam,“ dodal.

Kruszewicz rovněž upozornil, že budoucnost druhu „nevypadá dobře“, zejména kvůli ubývání jejich původního prostředí vinou klimatických změn.

Aleut a Gregor se narodili v Německu v prosinci 2010 a do varšavské zoo se dostali v dubnu 2013. Pražská zoo už dříve avizovala, že chystá novou expozici pro lední medvědy.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.