Přihlásit

Hrad dostane osm milionů na obnovu porostů v lánské oboře (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kancelář prezidenta republiky bude moci dostat z rozpočtové kapitoly ministerstva zemědělství 7,8 milionu korun z Národního plánu obnovy. Peníze budou pro Lesní správu Lány na obnovu a zajištění porostů do 40 let věku. Převod peněz včera schválil sněmovní rozpočtový výbor, který to má ve své pravomoci. S převodem souhlasilo i ministerstvo financí.

Převod peněz nebude mít dopad na výsledné hospodaření z rozpočtu Hradu, protože přesun peněz bude účtován jako příjem z EU a výdaj spolufinancovaný z EU. Poskytnutí peněz souvisí s deseti rozhodnutími Krajského úřadu Středočeského kraje, který lánské správě schválil příspěvky na uvedený účel v celkové sumě 7,8 milionu korun z Národního plánu obnovy. Lesní správa Lány je příspěvkovou organizací v kapitole kanceláře prezidenta republiky.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.