Přihlásit

Uprchlá vydra je zpět v ústecké zoologické zahradě, lapili ji ve firmě (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vydru, která vinou technické závady na ohradníku uprchla ze zoologické zahrady v Ústí nad Labem, se podařilo lapit. Je v péči veterináře a stráví několik dní v izolaci, než se vrátí k ostatním členům vydří skupiny. ČTK to včera řekla mluvčí zoo Veronika Schranková.

„Nemá viditelné zranění, to je dobrá zpráva,“ uvedla Schranková. Vydra uprchla už v pátek, poslední dva dny se schovávala v hale v areálu firmy v okolí zoo. „Na místo dorazil náš tým, který tam vydru poslední dva dny monitoroval,“ řekla mluvčí. Vydru se podle ní podařilo odchytit díky tzv. stahovacímu oku. Dodala, že technická závada byla opravena.

Útěky zvířat ze zoo v Ústeckém kraji nejsou příliš časté. Expozice bývají dobře zabezpečené. V děčínské zoo letos v červnu uprchly opice, které se z výběhu dostaly poté, co elektrický ohradník poškodil cizí člověk. Zadržela ho policie. Posledního uprchlého makaka se podařilo lapit po osmi dnech.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.