Přihlásit

Myslivci vyrazí 17. listopadu k jezeru Milada u Ústí n. L. odstřelovat divočáky (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Myslivci vyrazí 17. listopadu k jezeru Milada u Ústí nad Labem odstřelovat divoká prasata. Žijí tam v houštinách kolem nádrže, nijak neškodí a nejsou ani přemnožená. Myslivci jejich odstřel každoročně pořádají, aby udržovali jejich stavy na podobném počtu. ČTK to včera řekl místopředseda okresního mysliveckého spolku Václav Šutera.

„Nad plážemi jsou místa, kde vyvěrají prameny. Jsou tak 50 až 70 metrů od těch hlavních pláží,“ uvedl Šutera, podle kterého se v blízkosti jezera zdržuje šest desítek divočáků. Prasata loví myslivci kolem pláží jen individuálně a pouze v noci. Během dne mají v plánu odstřelovat zvířata směrem k vesnici Roudníky. Pro návštěvníky jezera nebude lov znamenat zásadní omezení, nebudou moci vstoupit na jednu stezku, kde je na mysliveckou činnost upozorní cedule.

Naháňky chystají myslivci i kolem Ústí nad Labem. Budou čtyři, část v listopadu a část v prosinci. Na některých místech pomáhá myslivcům zajišťovat bezpečnost veřejnosti městská i státní policie.

Přemnožená divoká prasata zabíhají do centra Ústí nad Labem a Mostu a ničí soukromý i městský majetek. K odlovu využívají města odchytové klece a platí odměny myslivcům za zastřelený kus. Obě města se snaží formou finančních odměn motivovat myslivce, aby černou zvěř stříleli. Ústí nad Labem vyplácí 500 korun za jedno zastřelené zvíře, v Mostě lovec dostane 800 korun.

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.