Přihlásit

V kufru auta převážel pytlák hlavu daňka i s parožím (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Policisté nyní případ prošetřují. Muž je podezřelý z trestného činu pytláctví

Karlovarský kraj - Bezpečnostní akci uskutečnili policisté z Karlovarského kraje před nadcházející zimní sezonou. Akce byla zaměřena na kontroly chatařských oblastí, zahrádkářských kolonií a v neposlední řadě opuštěných objektů, ve kterých by se mohli zdržovat bezdomovci.
"Kromě toho se policisté také zaměřili na kostely a zámky," řekl karlovarský policejní mluvčí Pavel Valenta.
Policisté se rozdělili do několika skupin. Někteří kontrolovali dodržování dopravního značení v chatových lokalitách. Dále si také posvítili na řidiče, kteří před jízdou požili návykové látky. Pátralo se i po věcech, které mohly pocházet z trestné činnosti včetně vozidel, a také po zbraních, střelivu, výbušninách, ale i drogách a jiných psychotropních látkách.
"Během této akce pod názvem Úklid policisté zkontrolovali několik stovek chat, které se nacházejí na rozloze 70 kilometrů čtverečních, a také zkontrolovali několik desítek osob a vozidel. Několika řidičům uložili blokovou pokutu za jízdu bez bezpečnostních pásů, špatný technický stav vozidla a další přestupky v dopravě," uvedl mluvčí Valenta. Nedaleko Žlutic neunikl policejní kontrole řidič osobního auta Renault.
Hlídka zjistila, že muž v autě převáží odříznutou hlavu daňka s parožím. Policistům tvrdil, že zvíře našel již mrtvé. "Případem se nadále zabývají policisté, kteří jednání muže prošetřují pro podezření z přečinu pytláctví," řekl policejní mluvčí.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.