Přihlásit

Myslivci otevřeli v oboře novou naučnou stezku (Frýdecko-místecký a třinecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Fryčovice
Na stránkách Deníku jste se mohli před rokem dočíst, že Myslivecké sdružení Fryčovice otevřelo novou naučnou stezku v oboře Sovinec ve Fryčovicích. "Zároveň jsme tím loni oslavili pětadvacáté výročí založení zdejší obory," prozradil předseda místního mysliveckého sdružení Kamil Síbr, který vysvětlil, co je k otevření naučné stezky vlastně inspirovalo.
"Lidé z širokého okolí se nám zde chodí dívat na jelence viržinského. Je to netradiční a atypická zvěř, která byla dovezena z dalekého Finska. Potřebovali jsme lidi nějakým způsobem usměrnit, aby nám tady necourali po celé oboře - a aby zvířata měla klid. Proto nás napadla myšlenka, že bychom jim tady udělali nějaký okruh, který skýtá pět informačních tabulí. Díky nim se dovědí potřebné informace o zvěři, kterou tady chováme," pochlubil se Kamil Síbr. Na první tabuli je znázorněna mapka, na druhé jsou pokyny, jak se zde mají návštěvníci chovat, třetí pojednává o chovu zvěře, díky čtvrté ceduli se veřejnost doví, jaké v oboře rostou kytky. Poslední tabule je o výživě. Na podporu chovu jelence viržinského nechalo zdejší myslivecké sdružení vyrazit i pamětní mince.
Veškeré náklady s tím spojené si myslivci hradili z vlastních zdrojů. Platili jenom za materiál na tabule, který je vyšel na částku osmdesát tisíc korun. Obora, ve které chovají sto třicet kusů jelence viržinského, se nezavírá, přístupná je pro všechny po celý rok.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.