Přihlásit

Jak umělci přetvořili instalacemi myslivecké posedy (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

JIHLAVA
Na posedy, lovecké a zvířecí stezky zavede publikum výstava, která začne 22. ledna v 17 hodin vernisáží v galerii Alternativa při OGV Jihlava v Komenského ulici.
Výstava je výstupem z loňské akce jihlavské galerie, kdy pozvaní umělci z ČR, Slovenska, Francie, Nizozemí a Belgie tvořili v rámci land-artového festivalu na Vysočině (mezi vesnicemi Hranice, Libice nad Doubravou a Blatnice v Železných horách) dočasné instalace na mysliveckých posedech. Festival byl doprovodnou akcí výstavy Seno, sláma. Jihlavská výstava nyní do 8. února nabídne foto a videodokumentaci, a také některé artefakty z této akce.
Celá akce pojímá myslivectví jako oblast, která ovlivňuje náš vztah k lesní zvěři a k lesům, k zemědělcům a polím, k životu na venkově obecně. "Festival byl pokusem vytvořit prostor pro imaginární dialog myslivců a lovné zvěře a podívat se na posed či z posedu z úhlu pohledu srny, koroptve či zajíce," vysvětluje kurátorka výstavy Lenka Dolanová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.