Přihlásit

O víkendu bude na střelnici pod Zebínem závodit mnoho střelců (Jičínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Českomoravská myslivecká jednota – Okresní myslivecký spolek Jičín pořádá v sobotu 11. dubna celostátní přebor mládeže v kulovém čtyřboji malorážkou O pohár ČMMJ, a to na střelnici pod Zebínem. Parkování, stravování i prodej nábojů jsou na místě zajištěny.

            Startovné činí: malorážka 100 Kč, vzduchovka 70 Kč. Přihlášky e-­mailem na kontakt Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Akce se koná za každého počasí dle střeleckého řádu ČMMJ a těchto propozic.

            Protesty: podle střeleckého řádu ČMMJ. Střelec jen za svoji osobu písemně nejpozději do 15 minut po vyhlášení výsledku s vkladem 500 Kč. Pokud je protest zamítnut, vklad propadá. Rozhoduje jury a její rozhodnutí je konečné. Kulový čtyřboj malorážkou se koná v kategoriích:

            Dorostenky a dorostenci 11 až ­15 let

            Liška poloha vleže s oporou loktů,

            Kamzík, Srnec – vsedě s oporou loktů

            Kňour­ vstoje s oporou pevné tyče (vše na 50 m, 10 ran) Juniorkyajunioři16­20let Liška – poloha vleže s oporou loktů Srnec – vstoje s oporou pevné tyče

            Kamzík vstoje s oporou volné tyče

            Kňour vstoje bez opory (vše na 50 m, 10 ran)

            Současně proběhne vložený závod ze vzduchovky na redukované terče O pohár ředitele firmy Ronal: Žákyně a žáci do 10 let Redukované terče lišky, srnce,kamzíkaakňoura,na10 metrů, vzduchovka s puškohledem, poloha vleže s oporou, 10 ran.

            Slavnostní zahájení přeboru je plánováno na sobotní 8. hodinu, v 8.30 hodin pak bude závod zahájen.

            Střelecká komise OMS Jičín a sportovně střelecký klub č. 785 Zebín pak pořádají v neděli 12. dubna též zde veřejný závod ve střelbě z malorážky K4M. Střílí se na redukované mezinárodní terče na vzdálenost 50 metrů, limit 6 minut, zvětšení puškohledu a pozorovací dalekohled bez omezení. Kategorie: senioři, veteráni, dámy a adepti OMS Jičín, startovné 200 Kč.

            Prezence závodníků do 8 hodin, v 8.15 zahájení závodu, v 8.30 hodin zahájení střelby.

            Pro členy OMS Jičín bude závod vyhodnocen jako okresní přebor.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.