Přihlásit

Lovci půjdou po prasatech i během Vánoc (Ústecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ústecko
Intenzivní lovy na černou zvěř chystají myslivci v různých částech Ústecka až do konce roku.
Jak informoval Petr Vaníček z odboru životního prostředí magistrátu, kam myslivecká sdružení organizování lovů hlásí, společné naháňky se nyní budou konat téměř každý víkend.
"Například Myslivecké sdružení Chvalov Přemyslovka lovilo v sobotu 7. listopadu v lokalitě - Zálezly skály a zahrádkářská kolonie. Další naháňky chystá na 28. listopadu na stráních nad Koštovem a 19.
prosince u Milbohova a Hostovic," uvedl Petr Vaníček.
Chvalovští myslivci naháněli černou zvěř také 31. října ve Vaňově a podařilo se jim ulovit 10 divočáků. "Při posledním lovu v sobotu jsme u Zálezel střelili pět divokých prasat," informoval Luboš Mikš, myslivecký hospodář sdružení.

Rozdílné výsledky
Myslivecké občanské sdružení Labské stráně Malečov chystá další naháňky na divoká prasata na 21. listopad u Rýdeče a lovit se bude také 5., 19. a 30. prosince. "Výsledky jsou rozdílné. Když jsme v říjnu naháněli na Kamenném Vrchu a u Starého krematoria na Střekově, dostali jsme jen dvě prasata, snad to v odlehlejších místech bude lepší," doufá myslivecký hospodář Stanislav Houda.

Společná naháňka
Společnou naháňku připravuje na 21. listopad také Myslivecké sdružení Jedlová hora. Myslivci se na divoká prasata vypraví do oblasti Chlumec výsadba a přilehlé plochy. Další lov bude pátého prosince v oblasti Všebořice, obec Střížovice, Český Újezd a okolí.
Ve Stříbrnickém lese a v okolí Dobětic lovili minulou sobotu myslivci ze sdružení Diana. "Podařilo se ulovit pět kusů, stejně jako 24. října při lovu v okolí Mariánské skály. "Ale byly špatné podmínky, mlha a mokro. Příští lov bude 21. listopadu, zřejmě zase na Mariánce, a před Vánoci vyrazíme také 19. prosince," sdělil myslivecký hospodář sdružení Diana Bohumil Dufek.
Místa i termíny se ještě mohou u jednotlivých mysliveckých sdružení operativně měnit. Záležet bude mimo jiné na počasí.
"Všechna myslivecká sdružení se mimo naháněk samozřejmě intenzivně věnují individuálnímu lovu divokých prasat na čekaných a šoulačkách" dodal Petr Vaníček z magistrátu města.

***
Termíny naháněk
21. listopadu: Malečov, Chlumec
28. listopadu: Koštov a Nové Stadice, Mariánská skála
5. prosince: Malečov, Všebořice, Střížovice 19. prosince: Malečov, Milbohov a Hostovice, Dobětický a Stříbrnický les
30. prosince: Malečov

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.