Přihlásit

Jak to vidím já... (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

... Jaroslav Mader, předseda Okresního
mysliveckého spolku (OMS) Bruntál:

Nová naděje pro českou myslivost

Dne 17. listopadu 2015 se v Praze konal volební sbor zástupců Českomoravské myslivecké jednoty, na němž byli zvoleni na dobu pěti let noví funkcionáři tohoto nejvyššího mysliveckého orgánu.
Všichni myslivci, kteří to s touto organizací stále myslí poctivě, s netrpělivostí očekávali výsledky těchto voleb a tudíž i směr, kterým se česká myslivost bude nadále ubírat. Datum konání byl svým způsobem symbolikou změn v naší společnosti. Je přáním našich myslivců, aby se stal i dnem zásadních změn v činnosti a řízení této společensky významné organizace.
Do vedení byli zvoleni lidé, v čele s předsedou ing. Jiřím Janotou, bývalým generálním ředitelem Vojenských lesů a statků, kteří svou odborností, dosavadní činností pro myslivost a svým odhodláním pro dobrou společnou věc skýtají záruku, že naše myslivost bude vedena vysoce odborně, nezištně, se snahou o navrácení její prestiže tam, kde ji v minulosti měla a která jí právem náleží. Jedině početně a morálně silná a profesionálně vedená organizace může ztracenou prestiž navrátit a stát se tak důstojným partnerem při jednáních s politickými a státními orgány. To platí na všech úrovních, okres nevyjímaje. Členská základna v našem okrese rok od roku klesá a čítá v současné době 538 členů, což je o 250 členů méně než před pěti lety. Tento pokles je způsoben jednak generačním problémem, ale i odlivem členů z jiných příčin. Je proto důležité pokles členské základny zastavit a přijímáním nových mladých členů její počet opět navyšovat a snižovat její věkový průměr. Taková organizace pak skýtá záruku navrácení kulturního a společenského dění do našich měst a hlavně na venkov.
Volbou nových vrcholných orgánů byly vytvořeny základní předpoklady pro opětovné získání důvěry celé členské základny, která tímto získala ty nejlepší spojence pro společnou, vysoce záslužnou věc, a tou je ochrana přírody, zvěře a další rozvoj české myslivosti jako nehmotného kulturního dědictví našich národů.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.