Přihlásit

Vánoční stromek pro zvířata (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Město Albrechtice
Český svaz ochránců přírody Město Albrechtice ve spolupráci s Lesy České republiky a Základní školou Hašlerova společně připravili na pondělí 7. prosince od 9 do 11 hodin v krásném prostředí Zámeckého parku Město Albrechtice akci s názvem Vánoční stromeček pro zvířátka.
"Původně jsme počítali s tím, že to bude jen menší akce pro pár příznivců a rodičů s dětmi, ale překvapil nás nečekaný zájem. Začali se přidávat stále další, albrechtická škola i školka, pak i škola z Karlovic, takže nakonec to vypadá, že se nás tam sejde na tři stovky dětí," uvedla předsedkyně ČSOP Město Albrechtice Alena Křištofová.
A jak takový Vánoční stromek pro zvířata vypadá? "Přímo do parku občas chodí srny, tak jsme tam vybrali smrk, který nazdobíme vším co zvířátkům chutná. Samozřejmě budou mrkvičky, jablíčka a podobné pamlsky i na dalších stromech v okolí. Odborníci děti na místě naučí poznávat stopy zvěře, vysvětlí jim, co mají zvířata ráda a naopak, co jim škodí. Naučíme je vyrobit několik druhů krmítek a krmení. Od jablka napíchnutého na trn, přes mrkvový řetěz pro zajíce, až po směs z loje a semínek pověšenou na mašličku," doplnila Alena Křištofová s tím, že samozřejmě u stromečku nebudou chybět ani koledy a hry s pohybem, aby nikomu nebyla zima. Každá třída si při této příležitosti vyrobí krmítko, aby děti mohly pozorovat ptáčky za oknem třídy, doma na parapetu nebo zahradě.
Za památku dostanou medaili v podobě sovy ze slaného těsta, která se hodí třeba na vánoční stromeček.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.