Přihlásit

Hlinecký Svatý Hubert má zbrusu nový kabát (Chrudimský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hlinsko
Restaurace Svatý Hubert se ve středu 6. ledna představí ve zbrusu novém kabátě. Ve výběrovém řízení na její provoz uspěla firma Vodax, spol. s r. o., která má v této oblasti bohaté zkušenosti - provozuje řadu restauračních zařízení po celé republice, mj. v nejznámějších lázeňských městech Karových Varech a Mariánských Lázních i na řadě míst v obou našich krajích.
"Oblíbená a navštěvovaná restaurace je nedílnou součástí Hlinska, rádi bychom tento trend nejen udrželi, ale i zvýšili. Uspěli jsme ve vypsaném výběrovém řízení, do kterého jsme šli s nabídkou úpravy prostorů a doplněním vybavení, ale také zatraktivněním nabídky nejen restauračního provozu, ale i turistického ruchu jako takového. To vše s velkým respektem k tomu, že je v lokalitě památkové rezervace Betlém," řekl Ludvík Jubánek. Zrenovované zařízení pozítří otevře s mottem "Na Tři krále s novým provozovatelem o krok dále".

Od obrazovek ke zpívánkám
Restaurace zachová ráz lovecké chaty. Bude mít kapacitu 53 míst včetně kuřáckého salonku, pro letní provoz bude k dispozici venkovní zahrada s 80 místy. "Součástí nových prostor bude Porter klub pro 30 osob, který nabídne kvalitní projekci na velkoplošné obrazovce. Tento projekt už úspěšně funguje například ve Svitavách a v Praze" informoval jeden z majitelů restaurace Josef Linhart a dodal: "Budeme dbát na kvalitní obsluhu, náš nový personál bude obsluhovat v dobovém oblečení. Počítáme i s pravidelnými country večery, které budou mít motto Zpívá celá hospoda."
Interiér tradiční restaurace doznal velkých změn, úpravy se dotkly i zázemí, zejména kuchyňského provozu. "K dispozici máme kvalitní technologii, ve vybavení jsou např. konvektomat, profi­udírna a celá řada dalších," pochlubil se šéfkuchař Petr Cejnar, který má v branži vysoké mezinárodní renomé a je autorem zcela nového stravovacího konceptu. "Naše kuchyň bude zaměřením staročeská a regionální se specializací na pokrmy ze zvěřiny a ryb. K jejich přípravě budeme výhradně využívat suroviny z regionálních farem, které zaručí vysokou kvalitu."

Křepelka bude velkým tahákem
Nad chystaným jídelním lístkem se sliny sbíhají už teď. Raritou, kterou nenajdete široko daleko, budou pomalu pečené křepelky či perličky s dušeným červeným zelím a kaštanovou nádivkou a speciální úprava divočáka na šípkové omáčce podle receptury majitele Josefa Linharta.
V nabídce budou také křepelčí vejce s jejich u nás málo známými léčivými účinky. Z předkrmů, ke kterým bude k dispozici rozpečený světlý i tmavý chléb, zaujmou jemná kachní paštika se švestkami a dobromyslem nebo grilovaný kozí sýr na listech salátu s divokými brusinkami a medovobylinkovou zálivkou. Pochutnáte si na grilovaném hřbetu z mladého býčka na cuketovém čatný, různých úpravách vepřového i kuřecího masa a ryb, tradičním guláši a uzeném přímo z udírny. Na odbyt určitě půjdou i kynuté borůvkové knedlíky se sladkým tvarohem, skořicí a čokoládou nebo selský zeleninový salát se smaženými sýrovými vdolečky. K pití bude k dispozici široká škály renomovaných pivních značek - od plzeňské dvanáctky , hlineckého Rychtáře až po pardubického Viléma, Granát a především Portera. Novinkou budou černé a řezané pivo, točené nealkoholické pivo a děti jistě ocení novou točenou malinovku.

Železnohorský poutník nabízí
Provozovatel přichází s naprostou novinkou na trhu turistiky. V rámci Železnohorského regionu vytvořil volné sdružení provozovatelů, kteří disponují specifickými zajímavostmi a službami. Všechny navzájem propojil informatikou, dopravou, ubytováním, stravováním a společnými zábavními programy. "Host tak bude mít možnost svobodného výběru kteréhokoli zařízení nebo služeb, bude moct využít levnou interní přepravu a navíc dostane možnost bonusových slev v celém komplexu.
Sdružení tvoří Pension a restaurace U Svatého Huberta a Pension Betlém v historickém skanzenu Betlém v Hlinsku v Čechách, Koňská farma a pension Slamák v Holičkách s nabídkou vše o koních a s koňmi, včetně skieringu, Hospoda Na Vejměnku s českou klasikou a medovinou ve skanzenu Veselý kopec, Pension Galérka s muzeem zločinu v Ochozu u Nasavrk včetně venkovního areálu loupežníků, určenému pro děti a Lázeňský pension Čtyřlístek Hořelec - Seč s pivními lázněmi, solnou jeskyní, balneo provozem s léčebnými procedurami a kompletním sportovním zázemím.
"Všechny subjekty tohoto programu se nacházejí v regionu Železných hor s ovzduším vhodným pro léčení horních cest dýchacích. Již samotný pobyt v daném prostředí je ozdravný, svoboda výběru a možnosti změn jsou dalším charakteristickým rysem projektu, patří do něj i bonusový balíček slev pro věrné návštěvníky. Lákadlem nejen pro tuzemské turisty budou levná interní autodoprava a případné cyklo či pěší propojení. Možnosti programu spolu se svobodou změn rozhodnutí navíc odstraňují závislost na počasí," upřesnil Ludvík Jubánek výhody projektu Železnohorský poutník.

Kdy můžete přijít?
Slavnostní otevření Restaurace U Svatého Huberta bude ve středu 6. ledna v 17 hodin. V běžném provozu bude mít otevřeno sedm dní v týdnu vždy od 10,30 hodin. Od pondělí do čtvrtka bude zavírat ve 21,30 hodin, v pátek a v sobotu ve 24,00 hodin a v neděli ve 20,00 hodin . Každý den bude možné v době od 7,30 do 9,30 hodin v restauraci posnídat s nabídkou specialit uzenářství Francouz ze Skupice.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.