Přihlásit

Myslivci chystají výstavy i zájezd na veletrh (týdeník Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bruntál

Myslivci na Bruntálsku uspořádali ve Společenském domě v Břidličné minulý víkend pro veřejnost chovatelskou přehlídku trofejí. Na ní byly k vidění trofeje zvěře ulovené během předchozího roku v honitbách okresu Bruntál. Návštěvníci viděli trofeje jelení, dančí, srnčí, černé a dravé zvěře.


Další akce bude zaměřena na zájemce o napodobování hlasů zvěře. Jde o seminář o vábení zvěře s instruktorkou Kateřinou Cheníčkovou, která má čtrnáct let praxe ve vábení. Seminář proběhne v pátek 29. dubna v sídle Okresního mysliveckého spolku (OMS) v Bruntále a potrvá zhruba tři hodiny. Je zaměřen na vábení srnčí zvěře, jelení, dančí a černé zvěře a také predátorů, především lišky, kuny, psíka mývalovitého, ale taky třeba vrány, straky a dalších.
Bude možno si také zakoupit různé druhy vábniček.
Na seminář je nutné se přihlásit na OMS Bruntál na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonu 724 727 689 a to 25. dubna. Účastnický
je 50 korun pro členy Českomoravské myslivecké jednoty (ČMMJ) registrované na Okresním mysliveckém spolku Bruntál. Členové ČMMJ neregistrovaní na OMS Bruntál zaplatí 100 korun a ti, kteří nejsou členy ČMMJ, zaplatí 150 korun.
Výhradně pro mysliveckou veřejnost je určen zájezd na výstavu Natura Viva do Lysé nad Labem, který proběhne 27. května. Myslivci registrovaní u OMS Bruntál se mohou přihlásit do 16. května na e-mailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
Ani na děti myslivci nezapomínají, pokračuje činnost kroužku Mladých myslivců při OMS Bruntál. V červnu proběhne dětská soutěž o Zlatou srnčí trofej a na červenec se chystá v Bruntále příměstský myslivecký tábor.

Zdroj: týdeník Bruntálský region, 15. 3. 2022

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.