Přihlásit

Zaječí třináctka už běhá v Chrastavicích, díky penězům za zastřelená prasata (domazlicky.denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třináct divokých zajíců vypustili v neděli do volné přírody chrastavičtí myslivci. Použili na to peníze, které získali v roce 2019 jako dotaci za nadprůměrný počet odstřelených prasat.

„S chlapy ze spolku jsme se domluvili, že dotace vrátíme zpátky do honitby tím, že přivezeme zajíce,“ sdělil předseda Mysliveckého spolku Chrastavice Václav Pluhař

Divocí zajíci přicestovali z Lechovic u Znojma. „Byli odchyceni na Moravě, přivezli jsme je, aby oživili krev chovu,“ řekl Pluhař.

Zajíce myslivci vypustili na louce v Chrastavicích pod cihelnou.

Každý ze zajíců je označený bílou plastovou značkou s pořadovým číslem. „Je to jedna z podmínek. Buď musí být číslo ve slechu vytetované nebo je zajíc vybaven tou plastovou značkou,“ vysvětlil předseda myslivců.


Ušáci se budou pohybovat v polích a remízech blízko domažlického hřbitova, kde se vyskytuje drobná zvěř. Přáním mysliveckého spolku je, aby byli lidé venčící psy v této lokalitě po zbytek zimy ohleduplní a mysleli na vypuštěné zajíce.
Zdroj: https://domazlicky.denik.cz/zpravy_region/zajeci-trinactka-uz-beha-v-chrastavicich-diky-penezum-za-zastrelena-prasata-2022.html

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.