Přihlásit

Vlkům se letos dařilo. Vyvedli mláďata v Lužických, Krušných horách i na Moravě (liberecka.drbna.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V letošním roce se v České republice podařilo minimálně osmi vlčím smečkám úspěšně rozmnožit a přivést na svět mláďata. Monitoring a další mapovatelé, jako lesníci a správy chráněných území, potvrdili, že se vlčata narodila v Lužických, Krušných ale také Orlických horách, v Českém Švýcarsku nebo na Broumovsku.

Nové přírůstky spatřili i turisté
V Lužických horách se podařilo smečce rozmnožit navzdory silné těžbě spojené s kůrovcem. „I tak našli místní vlci dostatek klidných lokalit, kde se jim daří vychovat mláďata. Podle záběrů z fotopastí jsou malí vlci minimálně čtyři, rozmnožování tu Vlčí hlídky potvrdily už podruhé v řadě,“ uvedl v tiskové zprávě Miroslav Kutal, vedoucí program Šelmy hnutí Duha. 

Právě v Lužických horách se podařilo letošní mláďata zaznamenat nejen díky fotopastem, ale také zde došlo k ojedinělému pozorování vlčat turisty. „Ačkoliv jsou taková setkání lidí s vlky vzácná, pokud k nim dojde, jedná se často právě o mladé, zvědavé jedince,“ podotkl Kutal.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.