Přihlásit

Vlci na Broumovsku jsou problém. Jaké řešení navrhují jednotlivé zastupitelské kluby kraje? (hradecka.drbna.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hradecká Drbna se problematice vlků na Broumovsku věnuje dlouhodobě. To, že smečky vlků napadají hospodářská zvířata není žádnou novinkou. Například v roce 2020 bylo vlkem usmrceno 183 kusů zvířat. Škody, které kraj musí kompenzovat, se dostávají do milionových částek. V rámci naší pravidelné rubriky POLITICKÁ KORIDA jsme oslovili jednotlivé zastupitelské kluby Královéhradeckého kraje a ptáme se, jakým způsobem je třeba situaci řešit.

Otázka: Jak nejlépe vyřešit situaci kolem vlků a chovatelů na Broumovsku? Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Martin Červíček (ODS), Rudolf Cogan (STAN), Martina Berdychová (Východočeši), Pavel Bulíček (Piráti), Tomáš Pikola (LES), Pavel Plzák (ANO), Alena Pajherová (SPD) a Jan Balcar (HDK).
Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL),

Nejlépe je najít řešení, které v kulturní krajině umožní dále pastevectví, které také udržuje krajinu CHKO, bude dostatečně chránit hospodářská zvířata, aniž by se fragmentalizovala příroda dvoumetrovými ploty a vlk by přitom redukoval přemnoženou volně žijící zvěř. To nebude jednoduché, jak vidíme i z jiných zemí EU.
Romana Matula (TOP-09)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.