Přihlásit

Přemnožená prasata budou na východě Prahy střílet i externí lovci (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praha 1. března (ČTK) - Na východě Prahy přibude pravidelných honů na divoká prasata a povolení k odstřelu dostanou i externí lovci. Rovněž budou vystavěny nové posedy, místa vábící divočáky a rozmístěny infocedule pro obyvatele. Na svých internetových stránkách to uvedla radnice Prahy 14. Na opatřeních se s myslivci z Horních Počernic domluvily Praha 14, Dolní Počernice, Horní Počernice a Běchovice. Přemnožení divočáci v těchto částech několikrát napadli psy.
"Rada městské části bude projednávat nákup dvou posedů, což věřím, že bude schváleno. Rovněž jsme se domluvili s lesy hlavního města, že na námi vytipovaných patnácti místech instalují nové jednotné informační cedule. Lidé je najdou především u hlavních vstupů do oblasti honitby," uvedla radní Prahy 14 Irena Kolmanová (TOP 09).
Myslivci mají kromě zmíněných opatření rovněž změnit interní předpisy upravující povolenou hmotnost střílené černé zvěře a zajistit dohodu s nájemci orné půdy, aby vytvořili průchody v obilovinách a řepce. V období od září do listopadu se pak uskuteční velká naháňka se zhruba 60 lovci se psy.
Divoká prasata jsou v Praze přemnožena zejména v lesoparku Čihadla a v parku U Čeňku. V několika případech už napadla psy. Myslivci letos jednou uspořádali speciální hon, při kterém byli zastřeleni dva divočáci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.