Přihlásit

Lidé na Jindřichohradecku v přírodě opět zahlédli pumu (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jindřichův Hradec 27. června (ČTK) - Lidé podle policie opět zahlédli ve volné přírodě pumu americkou, která před časem zřejmě utekla chovateli. Tentokrát ji viděli na dvou místech na Jindřichohradecku. Bylo to u Markvarce poblíž Dačic a u Červeného Hrádku, kde její pohyb zaznamenali na mobilní telefon. Odborníci nyní ze záběrů zjišťují, zda se skutečně jednalo o uprchlou pumu. Policie o tom dnes informovala na svém webu.

"V souvislosti s těmito informacemi žádáme širokou veřejnost o obezřetnost při pohybu v uvedených lokalitách. Výskyt šelmy můžete dále oznamovat policistům na linku 158," uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Puma americká se několik týdnů pohybuje na rozhraní Jihočeského kraje a Vysočiny. Lidé ji před časem zahlédli na Jindřichohradecku a následně i v Želivi na Pelhřimovsku. Policie zatím neví o tom, že by šelma někoho napadla, uvedla Krausová. Zatím není známo, jak se šelma do přírody dostala. Policisté se domnívají, že patrně uprchla neznámému chovateli.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.