Přihlásit

Na Břeclavsku lidé zahlédli medvěda, nejspíš krajem jen procházel (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Břeclav 17. června (ČTK) - Dva cyklisté zahlédli v sobotu na lesní stezce mezi Týncem a Tvrdonicemi na Břeclavsku medvěda. Informovala o tom břeclavská radnice na svých stránkách, dodala, že medvěd už může být mimo region.

"Velmi pravděpodobně jde o migrujícího jedince, o den dříve medvěda zachytila fotopast u Bzence. Je možné, že se na Břeclavsku pohybuje, ale stejně tak se může nacházet desítky kilometrů daleko. Nicméně jsme upozornili starosty blízkých obcí," uvedl David Mahovský z břeclavské radnice.

Není to poprvé, co se na Břeclavsko medvěd zatoulal. Lidé tuto šelmu viděli už v letech 2012 a 2015. Ani v jednom z případů nezpůsobilo zvíře žádné problémy nebo škody na majetku.

"Není důvod k žádné panice, medvědi jsou plachá zvířata a oba cyklisté se shodli, že jakmile je uviděl, hned se dal na útěk. Rozhodně tedy žádné nebezpečí nehrozí," dodal Mahovský.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.