Přihlásit

Odbornými řediteli Lesů ČR jsou Indra, Vlkanova; Vinš a Krpata (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hradec Králové 1. listopadu - Novým ředitelem lesního a vodního hospodářství státního podniku Lesy České republiky (LČR) bude Pavel Indra, ekonomickým Daniel Vlkanova, obchodním Karol Vinš a správním Pavel Krpata. Funkcí se noví ředitelé ujmou 5. listopadu. O jmenování manažerů rozhodl generální ředitel LČR Josef Vojáček na základě výběrového řízení. Z původního vrcholového vedení ve funkcích nezůstal nikdo. ČTK to dnes řekla mluvčí Lesů ČR Eva Jouklová. Lesům ČR patří téměř polovina lesů v zemi. Vojáček podnik vede od začátku září.

"Od všech (ředitelů) očekávám dynamický přístup, který krizová situace v lesích vyžaduje," uvedl Vojáček. Současnou prioritou podniku je co nejrychlejší likvidace kůrovcové kalamity, která je svým rozsahem největší za posledních více než 200 let. Do výběrových řízení na místa odborných ředitelů se přihlásilo 33 uchazečů.

Nový ředitel lesního a vodního hospodářství Pavel Indra (50) působil v podniku Lesy ČR na různých pozicích v letech 1992 až 2002. Poté odešel do soukromé sféry a v roce 2009 se do Lesů ČR vrátil. Poslední čtyři roky byl vedoucím interního auditu.

Ekonomický ředitel Daniel Vlkanova (49) je lesník, ekonom a manažer. U Lesů ČR pracuje od roku 2009 jako krajský ředitel.

Obchodní ředitel Karol Vinš (56) byl v letech 2003 až 2006 generálním ředitelem Lesů Slovenské republiky. Jako manažer působil například ve společnosti Rettenmeier Tatra Timber, která vyrábí věci ze dřeva.

Budoucí správní ředitel Pavel Krpata (44) jako právník poskytoval v lesnickém sektoru poradenské služby. V minulosti pracoval i pro Lesy ČR.

Vojáček avizoval personální změny už při nástupu do funkce. "Seznámil jsem se s aktuálním stavem a děním v podniku a rozhodl se obměnit vrcholový management. Ve všech oblastech je třeba větší dynamiky, které současná krizová situace v lesích vyžaduje," uvedl při vyhlášení výběrových řízení.

Dosavadním ředitelem lesního a vodního hospodářství podniku byl Tomáš Pospíšil, správním ředitelem Igor Kalix, obchodním Radovan Srba a ekonomickým Karel Buchta. Všichni byli členy týmu bývalého generálního ředitele LČR Daniela Szóráda, který v čele podniku skončil v polovině května.

Zdeněk Rychtera

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.