Přihlásit

U Mrtvých byla skládka (Chrudimský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rosice - Dva valníky nepořádku nasbírali členové zdejšího mysliveckého sdružení u cesty, která měří necelé tři kilometry a místní ji nazývají "U Mrtvých".
Je až neuvěřitelné, co lidé do přírody vyhodí. "Nezdráhají se odložit do příkopu sedací soupravu nebo bednu od mrazícího pultu. Plastové nebo skleněné lahve jsou mezi odpadem určitě v největším počtu," říká starosta Rosic Luboš Netolický. Myslivci dostali v neděli pěkně zabrat, než cestu "U Mrtvých" vyčistili. Dva traktorové valníky nyní čekají na odvoz, o který se postará firma EKO Hlinecko.
Zjistit původce černé skládky není pro obec obtížné, o některých občanech se to dobře ví. Horší je dokázat to a znečišťovatele potrestat. "Myslím, že soudy nejdou v tomto případě obcím na ruku, ba naopak. Naleznou totiž formální důvod, abychom neobstáli," míní závěrem rosický starosta.

Romana Netolická

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.