Přihlásit

Pytláci vraždí zvěř i ve městech (Šíp)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Ostrava - Neuvěřitelné! Pytláci řádí i ve městech. V Ostravě každým rokem vybijí téměř třetinu zvěře!

"Kolem celého města jsou nalíčena drátěná oka na králíky, kromě nich se loví hlavně srnčí a bažanti," potvrdil předseda Okresního mysliveckého spolku Ostrava Bedřich Krčmář. V tomto městě je zhruba 2500 kusů srnčí a čím dál více zvířat zemře rukou pytláka.

"Jsou stále vychytralejší, daleko lépe se organizují a používají nové metody," řekl Krčmář. Posledním trendem jsou pytláci- automobilisté!

"V Ostravě mají několik oblíbených úseků. Jedou s dálkovými světly, pak je ztlumí a oslněnou zvěř srazí," uvedl Krčmář. K lovu v parcích pak využívají tiché zbraně, jako jsou luky a kuše. "Našli jsme několik kusů zvěře složené šípem. Buď je pytláci nedohledali, nebo je zabili pro radost," povzdechl si Krčmář.

Pytláci mají stále větší odbytiště v místních restauracích. Několik pytláků předali myslivci policii. "Soudy se vlečou několik let, nevím o nikom, koho by odsoudili," dodal myslivec.

Foto - Upytlačená srna
Foto archiv ŠÍP

(maš)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.