Přihlásit

Blížejov hostí celostátní přebor (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Blížejov
Střelci z celé České republiky se v sobotu sejdou na blížejovské střelnici. Českomoravská myslivecká jednota, Okresní myslivecký spolek Domažlice, zde pořádá celostátní přebor na automatické baterii. "Střelecká soutěž takového významu se zde koná poprvé," uvedl jednatel domažlického OMS Petr Kopf s tím, že ředitelem přeboru je Václav Duffek, technickým ředitelem Jaroslav Nádraský a hlavním rozhodčím Stanislav Ženčuch.
Závody začínají v 8.15 hodin nástupem všech soutěžících a samotná soutěž o čtvrt hodiny později. Už v pátek odpoledne ale bude střelnice účastníkům soutěže otevřena, aby mohli trénovat. "Každý střelec musí při prezeci předložit platný zbrojní pas, průkaz zbraně a členský průkaz ČMMJ. Nečlenové jednoty střílí mimo soutěž," připomněl Kopf a dodal, že maximální povolená náplň broků je 28 gramů a velikost 2,5 milimetrů.
"Střílí se podle pravidel pro střelbu na baterii a střeleckého řádu ČMMJ. Přebor se střílí na čtyřikrát pětadvacet terčů a finále. Závody se uskuteční za každého počasí, povinná je ochrana sluchu."
Po skončení závodu budou na blížejovské střelnici vyhlášeny výsledky a přeborník Českomoravské myslivecké jednoty.

Do Blížejova přijedou závodit střelci z celé republiky. Zdejší střelnice hostí poprvé celostátní přebor na automatické baterii.

Foto - STŘELCI V BLÍŽEJOVĚ. Na střelnici se představí borci z celé republiky na celostátním přeboru.
Foto - Deník/Zdeňka Lochmanová

Foto - Repro

ZDEŇKA LOCHMANOVÁ

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.