Přihlásit

Při honičce na pytláky se střílelo (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lisov
Policejní zásahová jednotka má po čtvrtečním zatýkání pytláků nabouraná hned dvě auta. I když se policisté v kuklách snažili posádku terénního auta zastavit u Lisova na Plzeňsku pomocí výstřelu do vzduchu, bylo to marné. Dva muži ve voze Mitsubishi Pajero se vzdali až poté, co nabourali do policejních aut, jež jim přehradila cestu.
 Honička se odehrála ve čtvrtek kolem šesté hodiny ráno. "Řidič nereagoval na pokyny k zastavení ani po varovných výstřelech. V autě zadržených mužů byla kromě dvou zastřelených srn i kulovnice. Při prohlídkách v Lisově policisté našli větší množství zbraní a střeliva," sdělila Jaroslava Roubalová z domažlického policejního ředitelství. Zatčeným pytlákům je 31 a 34 let.

Policisté zatkli čtyři muže

O čtyři hodiny později policisté zatkli třetího z pytláků, kterému je jednatřicet let. A v noci na pátek zatýkání skončilo, to želízka zaklapla na rukou šestatřicetiletého muže.
Kriminalisté muže vyslýchali několik hodin. Včera začali rozdávat obvinění. "Zatím bylo zahájeno trestní stíhání tří mužů. Obviněni jsou z pytláctví a nedovoleného ozbrojování. Hrozí jim až pět let vězení," uvedla Jaroslava Roubalová.
 Včera odpoledne bylo jasné, že nejméně jeden ze zadržených mužů bude za mřížemi čekat, zda ho soudce pošle do vyšetřovací vazby.
 Podle informovaného zdroje muži pytlačili delší dobu na Domažlicku. Kriminalisté také pátrají, kde skončilo maso zvířat a kde si parta opatřovala zbraně.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - Plzeňský kraj

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.