Přihlásit

Návštěvníci zámku nahlédnou do života Lobkowiczů (Mladá fronta Dnes)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nelahozeves
 Nahlédnout do života rodiny Lobkowiczů mohou lidé na zámku v Nelahozevsi na Mělnicku. Nová stálá expozice s názvem Pohled do šlechtického interiéru rodiny Lobkowiczů vystřídala po deseti letech expozici Umění šesti století.
 "Dvanáct sálů s novými instalacemi, které se inspirovaly obdobím desátého knížete Lobkowicze, představuje jídelnu, ložnici, hudební pokoj, kuřácký pokoj, rodinnou kapli i knihovnu, ve které budou pravidelně vystavovány poklady ze světoznámé roudnické lobkowiczké knihovny," uvedla Lucie Šimečková, zástupkyně společnosti Lobkowicz Events Management. V hlavním salonu uvidí návštěvníci vzácné kusy nábytku a obrazy starých mistrů, dva sály jsou věnovány lovu a honitbě, loveckou expozici doplňuje rozsáhlá sbírka střelných zbraní, ukázky nábytku z paroží a lovecké trofeje, které nebyly dosud nikde vystaveny. Prohlídku expozice završuje galerie rodinných portrétů od 19. století po současnost. Renesanční zámek Nelahozeves je veřejnosti přístupný celoročně každý den kromě pondělí od 9 do 17 hodin. Poslední prohlídka začíná v 16 hodin. Zámek byl v druhé polovině roku 1993 navrácen roudnické větvi rodiny Lobkowiczů, které patřil od počátku 17. století.

Regionální mutace Mladá fronta DNES - střední Čechy (střed)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.