Přihlásit

Čtenář o hrůzách, které šíří média (Pardubický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pardubice
Sdělovací prostředky jsou místo prospěšných zpráv šiřiteli opaku. Šíří hrůzostrašné zprávy, jimiž nejen děsí obyvatele, ale zlým lidem dávají návody k napodobování.

Otrávené rybníky

Otravování rybníků a řek, požáry kravínů, stohů, lesů a jiné zlovolné znamenitosti jako střílení stelných krav a koní na pastvě. Také šíření zpráv o škodlivosti prvních poslů jara, kteří jsou v této době na vymření, poplašné zprávy jak špačci ničí úrodu třešní, kterou stejně nemá kdo otrhat. S velkou radostí bojují za povolení myslivcům, aby nejen špačky, ale vše vzácné mohli bez zábran střílet. Myslivcům snad není třeba napovídat, ti střílejí i sami po sobě, a zatímco by se jim měly zbraně odebrat, ukazují jejich střelbu do ptačích hejn a že prý toho stejně jen málo trefí či zmrzačí. Ve školách se toho užitečného a lidského nelze taky naučit.

Řežete si větev

Stačí se rozhlédnout v prostředcích hromadné dopravy na lhostejnost sedících mladých vůči chromým a starým lidem. Netečnost vůči stromům a zeleni, když chodí po trávnících. To mnohé hlasatele nezajímá. Globální oteplování a chování dnešních sedláků, kteří ani za 17 let nedokázali obnovit od komunistů zorané meze, které nejen zabezpečovaly život motýlů, brouků, živočichů, ptactva. Ale to nejhlavnější na mezích bylo zadržování vody, na kterou ani největší přehrady nestačí. Meze zadržovaly spousty odplavené ornice, která zanáší rybníky, koupaliště a řeky. Vyplavuje domy a jejich obyvatele a naši ctihodní nemoudří radní to místo selským rozumem řeší zbytečně nákladně protipovodňovými hrázemi. Tyto problémy jsou pro média nepodstatné. Ke škodě lidstva. Takto si řežou pod sebou větev, na které ve výšce sedí!

Jiří Šebek, Pardubice

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.