Přihlásit

Vlčice v Německu byla zastřelena, opakovaně se pářila se psem

Vlčice byla zastřelena poblíž Rostoku v německé spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko. K ulovení šelmy přistoupily úřady proto, že se vlčice opakovaně pářila se psem. Zastřelení předcházely pokusy o uspání a odchyt šelmy, které však byly neúspěšné.

Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

Ulovení vlka oznámilo ministerstvo zemědělství a životního prostředí Meklenburska-Předního Pomořanska v tiskové zprávě. Vlčice se několikrát pářila se psem, vzniklo tedy nebezpečí hybridizace. Dříve než úřady přistoupily k rozhodnutí o zastřelení chráněného živočicha, pokusily se ho uspat pomocí narkotizační pušky. Vlčice však byla mimo dosah.

Usmrcení vlka bylo nezbytné z důvodu ochrany druhu
Křížení vlků se psy ohrožuje populaci volně žijících vlků, proto ministerstvo schválilo žádost rostockého okresu o udělení výjimky z ochrany druhu a odpovídajícího zákona o zbraních. „Zdůrazňuji, že zabití vlka bylo nezbytné z důvodu ochrany druhu, i když je mi líto, že vlčice musela být zastřelena,“ vysvětlil rozhodnutí ministr životního prostředí Till Backhaus. Zastřelené zvíře bude nyní zkoumáno v Lebnizově výzkumném institutu.
Podle jagderleben.de, 14. 4. 2020, redakce

Poslední změna: 14.04.2020 12:28

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.