Přihlásit

Pytlák z Mělnicka trestu unikne

Policie odložila vyšetřování případu upytlačené vlčice. Šelma, která uhynula na následky střelného zranění, byla nalezena mezi obcemi Konětopy a Sudovo Hlavno na začátku května. Pachatele policisté nenašli. Novinkám to sdělila mluvčí policie Markéta Johnová. Podle ochránců přírody šlo o první zdokumentovaný případ nelegálního zabití vlka.

Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

„Ze znaleckých zkoumání se podařilo zjistit, že vlčice zemřela na následky střelného poranění. Nepodařilo se prokázat, že by stejnou zbraní byl spáchán jiný trestný čin. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo zjistit pachatele, byl případ odložen,“ uvedla pro Novinky Johnová.
Zastřelená vlčice byla nalezena v příkopu u silnice mezi obcemi Konětopy a Sudovo Hlavno na Mělnicku na začátku května. Agentura ochrany přírody a krajiny následně podala trestní oznámení na neznámého pachatele, kterému by při prokázání trestného činu hrozily až tři roky vězení.
Podle novinky.cz, 24. 10. 2019, redakce

Poslední změna: 25.10.2019 9:09

(2 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.