Přihlásit

Myslivecký spolek v německém Paderbornu podporuje lidi v nouzi

V době nouzového stavu podává pomocnou ruku potřebným v Německu stále více myslivců. Výzvu k dobrovolné pomoci přijal také myslivecký spolek v Paderbornu, který poskytl zvěřinu na výrobu 2 000 jídel. Výše daru a jejich dobrovolné práce tak dosáhla již 8 000 eur. Myslivci jsou odhodláni v kampani pokračovat i nadále.

Doporučeno Ilustrační fotografie Pixabay Ilustrační fotografie Pixabay

Správní rada v Severním Porýní – Vesfálsku vyzvala k finanční podpoře, darům potravin a dalším kreativním řešením, aby se zajistila podpora organizacím poskytujícím zdravotní a sociální péči a také pokračování podnikání v době pandemie způsobené koronavirem. Myslivecká asociace v Severním Porýní-Vestfálsku proto navrhla, že bude nabízet potraviny ze zvěřiny.

„My jako lovci můžeme využít naše zdroje k tomu, abychom v našem regionu uspokojili potřebu obyvatel poskytováním hodnotného a zdravého jídla,“ řekla Annika Güthoffová, mluvčí mysliveckého spolku v Paderbornu. Během posledních dvou týdnů zpracovali zvěřinu z 35 kusů srnčího a divočáků na uzeniny a guláš pro potřebné.
Kromě obyvatel Paderbornu se z kvalitního masa mohou těšit i zaměstnanci nádraží, zaměstnanci zajišťující práci na ulicích a denní pečovatelské centrum pro bezdomovce. Christoph Klare, řezník a člen mysliveckého spolku, zpracovává se svými zaměstnanci zvěřinu dobrovolně a také poskytuje chladírenské vozy pro rozvor jídla. Myslivci z Paderbornu uvedli, že výše darů dosáhla již 8 000 eur a zajistili 2 000 jídel potřebným. Očekávají, že kampaň bude pokračovat až do začátku května.
Podle jagderleben.de, 22. 4. 2020, redakce

Poslední změna: 22.04.2020 10:29

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.