Přihlásit

Myslivci ve Šlesvicku-Holštýnsku mohou lovit problematického vlka

Před devíti měsíci byl schválen odstřel problematického vlka v německém Šlesvicku-Holštýnsku. Pátrání po něm však bylo dosud neúspěšné. Nyní se do lovu mohou zapojit i myslivci.

 

Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

Před devíti měsíci vešlo v platnost povolení k odstřelu problematického vlka s označením „GW 924 m“. Jeho vyhledání a lov však byly zatím neúspěšné. Byla proto vydána vyhláška, která umožňuje zapojení místních myslivců. Výjimka se vztahuje na okresy Steinburg, Pinneberg a Segeberg.
Pro všechny zúčastněné lovce platí povinnost, že po každém výstřelu musí být proveden dosled pod dohledem speciální skupiny, která byla k tomuto účelu určena. Licence je platná do 31. 12. 2019. Povolení k odstřelu vlka však okamžitě končí, jakmile by se v oblasti objevil další jedinec a mohlo by dojít k záměně.

Od lovců je vyžadována stálá dostupnost
Aby se mohli myslivci do lovu vlka zapojit, je od nich vyžadováno, aby uvedli e-mailovou adresu, na kterou mají kdykoliv přístup z telefonu a budou na ní neustále dosažitelní. Pokud bude vlk střelen, musí lovci okamžitě informovat Státní úřad pro životní prostředí a zastřeleného vlka úřadu ihned předat.
Podle jagderleben.de, 28. 10. 2019, redakce

Poslední změna: 29.10.2019 9:55

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.