Přihlásit

Dolní Sasko povolilo odstřel dvou problematických vlků

Německá spolková země Dolní Sasko povolila odstřel dalších dvou problematických vlků, kteří napadli a pokousali hospodářská zvířata v okrese Uelzen. Lov zajistí místní myslivci, nikoliv externí lovec, jako tomu bylo dříve.

Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz Ilustrační fotografie Jaroslav Vogeltanz

Dolnosaské ministerstvo životního prostředí povolilo odstřel dvou vlků, kteří mají za posledních několik týdnů na svědomí napadení mnoha hospodářských zvířat. Jedná se o samce ze smečky Ebstorf a samici ze smečky Eschede.
I po změně federálního zákona o ochraně přírody se povolení k odstřelu vztahuje pouze na tato dvě konkrétní zvířata. Pokud by však byl omylem zastřelen jiný vlk, střelci by již nehrozily právní důsledky.
Na rozdíl od lovu vlka z Rodewaldské smečky, kterého se pokoušeli neúspěšně ulovit v posledních několika měsících, nebude za lov zodpovědný externí poskytovatel služby, ale místní myslivci.

Lov vlčice bude pozastaven od 15. dubna do 15. května
Povolení ke střelbě je platné do 30. června. Od 15. dubna do 15. května je však pozastaveno pro vlčici, aby byla zajištěna péče o všechna štěňata narozená letos na jaře.
V současné době je schválené rovněž povolení lovu vlčice v Herzlake (okres Emsland). Je platné do 15. dubna. Dosud není jasné, zda bude povolení následně obnoveno.
Podle jagderleben.de, 6. 4. 2020, redakce

(0 hlasů)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.