Plněná bažantí prsa
- Kategorie: Speciality ze zvěřiny
- Přidat nový komentář
4 prsní filety z bažanta (ze 2 kusů), 200 g čerstvého smetanového sýra, 4 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu, 4 lžíce sušených rajčat v oleji, 2 velké hrsti baby špenátu, 2 lžíce slunečnicového oleje, mletý bílý pepř, mletá uzená paprika, sůl
V misce smícháme čerstvý sýr, parmazán a pokrájená sušená rajčata a baby špenát. Prsní filety prořízneme a ze všech stran osolíme a mírně opepříme. Vzniklé kapsy bohatě naplníme sýrovou náplní, okraje spíchneme párátky a naplněné filety z obou stran mírně poprášíme uzenou paprikou. V hlubší velké pánvi rozpálíme olej a naplněné filety podle velikosti a tloušťky opékáme z každé strany 3 až 4 minuty.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší.
Recept, kuchyňská úprava a foto Dalibor Pačes