Přihlásit

Pořadatelé Nord Bohemia Canis zvládli rekord výstavy (Litoměřický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Litoměřice - Víkendová přehlídka psů všech plemen Nord Bohemia Canis, kterou pořádá stejnojmenné občanské sdružení a Kynologický spolek Litoměřice, byla poprvé rozdělena do dvou výstav a opět slavila úspěch. 11. ročníku národní výstavy a 12. ročníku mezinárodní přehlídky se zúčastnilo bezmála 5 100 psů z ČR a dvanácti evropských zemí.
"Je to samozřejmě rekord náš, za kterým je třeba vidět práci nejen organizačního štábu, ale více jak 200 dobrovolných pořadatelů, ale také rekord Ústeckého kraje a jedna z největších účastí i v celé ČR. Vedle zhruba 2 540 vystavovatelů a jejich rodinných příslušníků si nenechalo výstavu ujít dalších nejméně 5 000 milovníků zvířat. Každý den bylo možné se podívat na chovatelské výsledky ve 270 plemenech uznaných FCI i národních, které na uznání ještě čekají. Podařilo se nám k posuzování v kruzích, v sobotu i v neděli jich bylo v provozu 44, zajistit na 50 zkušených rozhodčích nejen z ČR, ale i z dalších devíti států Evropy. Nejlepší jedinci si z výstavy odváželi tituly nebo poháry ze soutěží," uvedl Josef Němec, ředitel výstavy.
Tradiční doprovodnou akcí výstavy byl 28. ročník okresní přehlídky mysliveckých trofejí, kterou pořádal Okresní myslivecký spolek ve spolupráci s městskými úřady Litoměřice, Roudnice n. L. a Lovosice. V patře pavilonu D bylo k vidění téměř tisíc trofejí ulovených v honitbách litoměřického okresu. Vedle trofejí srnčích, daňčích a mufloních zde byly zbraně černé zvěře, trofeje lišky, jezevce, a dokonce jednoho jelena uloveného ve Snědovicích.


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.