Přihlásit

Domažličtí myslivci sněmovali (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V neděli 15. května se domažličtí myslivci v poběžovickém hotelu Hubertus sešli ke společnému rokování a vyhodnocení uplynulého mysliveckého roku. Jak se stalo již tradicí, trubači svými fanfárami oznámili zahájení sněmu a MUDr Skočdopole seznámil přítomné s návrhem programu jednání a přivítal hosty - místopředsedu ČMMJ Papeže, zástupce referátu životního prostředí plzeňského kraje Smutného, starostu Horšovského Týna Holečka a další. Seznámil přítomné s kontrolou plnění usnesení z minulého sněmu a řídil zvolení mandátové a návrhové komise. Po všech těchto organizačních postupech se ujal slova předseda Okresního mysliveckého spolku v Domažlicích Václav Duffek, který se ve svém hodnocení uplynulého období zaměřil zejména na práci jednotlivých komisí, hospodaření OMS a péči o adepty - uchazeče o první lovecký lístek. Velice pochvalně se vyjádřil i o činnosti Klubu trubačů při OMS. O práci ekonomické komise podal vyčerpávající zprávu její předseda Jiří Kupilík. O problematice stavu myslivecké členské základny, způsobu hospodaření OMS a dalších poznatcích z oblasti činnosti dozorčí rady při OMS hovořil poutavým způsobem pan Kresa. V dalším pořadu programu následovalo předání vyznamenání zasloužilým myslivcům. Zprávu mandátové komise přednesl její předseda Petr Kopf. Následovala podnětná diskuse, při které místopředseda ČMMJ Papež přiblížil delegátům sněmu problematiku diskuse o novelizaci Zákona o myslivosti. Vysvětlujícím způsobem hovořil o uplatňování trestního práva v praxi v souvislosti s rozmáhajícím se pytláctvím a o novele veterinárního zákona. V závěru velice kladně hodnotil vystoupení trubačů a poděkoval jim za udržování mysliveckých tradic. V tomto duchu vystoupil i předseda Klubu trubačů Miloš Čepička a poděkoval vedení OMS za pomoc a podporu.
Po diskusi, ve které se odrážely některé problémy života ve sdruženích, přednesl Luboš Kuboň návrh na usnesení. Sněmování, které mělo velice pracovní charakter a věcný průběh, zakončili trubači slavnostním Halali od prof. Dyka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.