Přihlásit

Mladé myslivce vyzkoušely testy (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hluboká nad Vltavou
Nelehké otázky čekaly včera na mladé myslivce v hlubockém zámku Ohrada. Měli poznat stopy, vycpaná zvířata nebo rostliny a osvědčit museli třeba i znalost plemen loveckých psů. Přesto se na okresním kole soutěže Zlatá srnčí trofej sešlo rekordních 36 děvčat a chlapců.
"Mě přihlásil taťka," konstatoval jeden z nejmladších účastníků Pavel Trnka z Dolního Bukovska. Z jeho obce bylo soutěžících hodně díky kroužku při škole. "Ti, kteří chtěli jet na soutěž, tak jsme jeli," řekl člen kroužku Jirka Mach z Pelejovic, a dodal, že k přípravě patřilo i opakování. Děti zajímavá aktivita docela baví. "Ve škole je to pro všechny, kteří chtějí chodit," zdůraznil další z mysliveckých adeptů na nádvoří Ohrady. S otázkami při soutěži se začínající myslivci celkem vyrovnali, i když neuspěli ve všem. "V testech jsem některé věci nevěděl," přiznal Vojtěch Vejvoda z Dolního Bukovska. Lasici hranostaje v zimním šatě například poznala jen jedna sličná myslivkyně. "Maruška Koutných z Komařic za to získala bod navíc," vyzdvihla ojedinělý výkon porota při hodnocení.
Nejlepším účastníkem mezi staršími dětmi byl Jaromír Vrchota z Hrdějovic. "Chodím s tátou do lesa," zmínil o svém vztahu k myslivosti a doplnil, že v testech bylo těžší poznat rostliny. Mezi mladšími dětmi byla nejlepší Michaela Trnková z Dolního Bukovska. "Na soutěži jsem poprvé. Na celostátní kolo se těším," řekla dívka ke své reprezentační povinnosti. Oba vítěze kategorií totiž čeká celostátní finále.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.