Přihlásit

Pohádkový les bude letos plný zvířátek a ptáků (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Rudolfov
Účastníci předchozích ročníků Pohádkového lesa v Rudolfově vědí, že na dvaadvaceti stanovištích podél šestikilometrové trasy obvykle pohádkové postavy nenajdou. A právě tím je náš Pohádkový les zajímavý a možná i unikátní.
Hlavní pořadatel, Klub českých turistů, ponechal tradiční název této velmi oblíbené dětské akce, téma je však každý rok jiné. Témata v minulosti byla například Cesta kolem světa, Historie objevů a vynálezů, Jihočeské putování a mnoho dalších.
Na letošním plakátu se účastníci téma nedozvěděli, protože je skryto přímo v Pohádkové lese. Rok 2011 byl Organizací spojených národů vyhlášen Mezinárodním rokem lesů. A protože turisté mají k lesům velmi blízký vztah, připravili pořadatelé stanoviště s lesními tématy. Děti a rodiče uvidí lesní zvířátka, ptáky, mravence, stromy a rostliny a mnoho dalších zajímavých věcí.
Hry a soutěže pro děti včetně odměn na všech stanovištích vás budou provázet od kostela v Rudolfově k rybníku Mrhal a lesními pěšinkami zpět ke škole. Nezapomeňte si vzít pevné turistické boty, závěrečná část trasy může být po dešti kluzká.
Na start Pohádkového lesa mohou jen ti, kdo si v předprodeji pořídili účastnickou kartu. Pro zájemce ale zůstává poslední možnost zeptat se přímo ve startovním stanu Rudolfově. Každý rok nabídnou rodiče několik účastnických karet dětí, které nemohou přijít a někteří šťastlivci se tak mohou vydat do Pohádkového lesa. Vzhledem k omezeným parkovacím možnostem je dobré vydat se z Českých Budějovic do Rudolfova linkou č. 1 městské hromadné dopravy. Spoje budou prodlouženy až ke kostelu a jako jízdenka platí startovní karta.
I v letošním roce bude v Pohádkovém lese uspořádána tradiční sbírka pro sluchově a mentálně postižené děti ze Speciální školy na Mariánském náměstí v Českých Budějovicích. Postižené děti se svými pedagogy pro veřejnost letos vyrobily posed na stanoviště Pytláci. Veřejné předání finanční sbírky se uskuteční 15. června od 16 hodin v budově školy, Riegrova ulice č.1. Po předání sbírky dětem si můžete prohlédnout prostory a vybavení školy, dětského domova a internátu. Garantem sbírky je Český červený kříž.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.