Přihlásit

Soutěž Zlatá srnčí trofej poslala letos do národního kola Jana Hornofa a Jana Gregora (Rakovnický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Václavy
Malá vesnička Václavy ožila nedávno příjezdem padesátky dětí z rakovnického okresu, které se zajímají o přírodu a myslivost.
Myslivecké sdružení Jedlina spolu s Okresním mmyslivecklým spolkem ČMMJ Rakovník pro ně připravilo okresní kolo myslivecké soutěže pro děti Zlatá srnčí trofej (ZST).
Na myslivecké stezce, která vedla lesními cestami okolo vesničky, děti určovaly na 10 stanovištích stromy, stopy zvěře, vycpaniny ptactva a zvěře, poznávaly hlasy ptáků, lovecké psy, nechyběla ani ochrana přírody a péče o zvěř.
Souběžně probíhala soutěž ve střelbě ze vzduchovky na terč.
Dále byly pro děti připraveny drobné soutěže, šipky a pouťová střelnice, kde mohly získat sladkou odměnu.
V poledne za dětmi přijel sokolník s několika dravci. Dětem předvedl dravce v letu a velice zajímavě jim o nich vyprávěl. Zvláště prolety těchto dravců nad místním Kačabárem se dětem líbily.

Výsledky
V soutěži ZST zvítězili: v kategorii M (do 8 let) Sam Bílý, Ruda; v kategorii A (do 11 let) Jan Hornof, Lužná; a v kategorii B (do 15 let) Jan Gregor, Kněževes.
Do národního kola postupují vítězové kategorie A a B, tedy Jan Hornof a Jan Gregor.
Ve střelecké soutěži zvítězili v jednotlivých kategoriích: Sam Bílý, Ruda; Vojtěch Skála, Kněževes a Jan Gregor, Kněževes.
Každé dítě, které se zúčastnilo ZST a střelecké soutěže, dostalo cenu.
Akci dotovaly obecní úřady, myslivecká sdružení okresu Rakovník, OMS Rakovník a další sponzoři. Bez jejich pomoci by se podobná akce nemohla konat.
Akce byla velice dobře organizačně připravena pořádajícími myslivci z MS Jedlina a dalšími myslivci z celého rakovnického okresu. Všem jim za to patří veliké poděkování.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.